TOP3 tapaa aloittaa esitys vangitsevasti!

Kuuntele blogi tästä!

“No niin huomenta… oho hupsista, kuuluukos tämä nyt? Joo.. Tuota. Minä olen Elina Aalto ja tänään tosiaan jutellaan esityksen aloittamisesta. Koitetaan nyt pysyä vielä hereillä tämä viimeinen tunti, yritän olla nopea…”

Mitä tällainen aloitus herättää sinussa? Innostusta, odotusta tulevaan puheenvuoroon? Tuskinpa. Ennemminkin odotat puheenvuoron päättymistä. Miksi?

Esityksesi alku on tärkein osa esitystäsi. Ensimmäisten sekuntien aikana yleisö tekee nimittäin päätöksen siitä, kuuntelevatko he sinua vai eivätkö. Oletko kiinnostava, vakuuttava, miellyttävä, vangitseva ja ennen kaikkea, annatko esityksesi alussa vastauksen kysymykseen: MIKSI? Miksi heidän pitäisi kuunnella sinua? 

Jos et anna tyydyttävää vastausta tähän kysymykseen, yleisö tuskin antaa sinulle arvokasta aikaansa vaan katoaa ajatuksiinsa, sähköposteihin ja somen koukuttavaan maailmaan. Ja tällöin koko loppu esityksesi valuu hukkaan, kuuroille korville.

Aloita siis parhaalla lauseellasi ja todella tarkoitan: parhaallasi. Älä tuhlaa esityksesi ensimmäisiä sekunteja itsesi esittelyyn. Koukuta yleisösi heti alussa, saa heidät kuuntelemaan sinua – anna heille syy kuunnella sinua. 

Nappaa tästä TOP3 mainiota koukkua, jotka vangitsevat yleisösi huomion jo ensimmäisillä sekunneilla!

  1. Vahva väittämä – Väitä jotain sellaista aiheestasi, joka herättää yleisössä välittömästi ajatuksia, kysymyksiä ja mielipiteitä – puolesta ja vastaan. Perustele väittämäsi myöhemmin esityksessäsi.
  2. Yllättävä fakta – Yllätä yleisösi heti alussa kiinnostavalla faktalla, joka ei ole heille entuudestaan tuttu. Saa heidät äimistymään ja janoamaan lisää tietoa aiheestasi.
  3. Kyllä/ ei -kysymys  – Tämä on klassikko ja harvinaisen toimiva sellainen. Helpota vastaamista antamalla yleisölle ohje esimerkiksi viitata kyllä-vastaus. Ja sanomattakin selvää on, että myös tämän aloituksen tulee olla sidottu esityksesi aiheeseen.

Ja mitenkä sitten sen itsensä esittelyn kanssa? Sen voit tehdä vaikka heti koukun jälkeen tai jopa myöhemmin. Tällöin myös nimesi jää muistiin, sillä olet jo ehtinyt vangita yleisösi huomion.

“Esityksesi ensimmäiset sekunnit ovat esityksesi tärkeimmät. Jos epäonnistut niissä, koko esityksesi valuu hukkaan. Minä olen näyttelijä ja valmentaja Elina Aalto ja kerron sinulle tässä esityksessä, miten käytät nämä sekunnit parhaalla mahdollisella tavalla.”