TOP3 vinkkiä viime hetken valmistautumiseen!

Kuuntele blogi tästä!

Kuvittele itsesi tilanteeseen, jossa olet juuri ennen tärkeää esitystä. Mitkä ovat viimeiset asiat, jotka teet juuri ennen lavalle nousua?  

Ehkä tyhjennät mielesi, kenties käyt läpi tärkeimmät pointit esityksestäsi tai juttelet jonkun toisen puhujan kanssa. Ja kyllä, nämä ovat toimivia tapoja kaikki – mikäli ne tuovat toivotun tuloksen suhteessa esitykseesi.

Viime hetken valmistautumisella on valtava vaikutus mm. keskittymiseen ja esityksen energiatasoon. Sen sijaan, että käyttäisit aina samaa tapaa valmistautua mieti, mitä tarvitset juuri tähän esitykseen ja millä valmistautumisen tavalla saat sen parhaiten aikaiseksi.

Itse vaihtelen valmistautumisen tapaa paljonkin sen mukaan, millainen esitys minulla on edessäni. Juuri ennen webinaaria tsekkaan tekniset jutut: onko kuva kunnossa, toimiiko näytön jako jne. Tämä tuo minulle turvallisen olon aloittaa. Teatteria tehdessäni haen valmistautumisesta taas useimmiten energiaa. Kun esimerkiksi näyttelin yltiöenergistä hahmoa komedianäytelmässä, valmistauduin esitykseen hulluttelemalla ja tanssimalla. Valmennuksissa tykkään jutella osallistujien kanssa ennen aloitusta.

Tässä TOP3 vinkkiäni viime hetken valmistautumiseen. Sen sijaan, että kertoisin mitä sinun tulisi tehdä, annan sinulle ehdotuksia sen mukaan, mitä valmistautumiselta haluat!

  1. Haluat energiaa: Käy vaikkapa happihyppelyllä, tanssi, ravisuta kehoa, punnerra tai tee powerpose.
  2. Haluat keskittyä:  Etsi oma rauhallinen tila, missä sinua ei häiritä. Tee lyhyt meditaatio tai hengitysharjoitus. Yksinkertaisimmillaan voit vain keskittyä pidentämään uloshengityksiä – tämä rauhoittaa hermojasi.
  3. Haluat vuorovaikutteisuutta: Ota kontaktia muihin ihmisiin. Kiinnitä huomiosi itsesi ulkopuolelle, pois omasta päästäsi. Näe tila, ihmiset ja tavarat ympärilläsi.

Älä jää kiinni jännitysloukkuun vaan kokeile luovasti eri tapoja viime hetken valmistautumiseen. Tulet yllättymään huomatessasi, miten suuri vaikutus onnistuneilla viimeisillä minuuteilla on esitykseesi.