Elina juontajana

Kävelin kymmenisen vuotta sitten keväisenä aamuna Lontoossa Hyde Parkissa Speaker’s Cornerin ohi - paikan, jossa julkinen puhuminen, väittely ja keskustelu on enemmän kuin toivottua. Olen aina rakastanut keskustelua, joten visioinkin kollegani kanssa itselleni tulavaisuuden työn: kaksi tuolia puiston laidalle ja siihen voisi kuka tahansa istahtaa keskustelemaan kanssani, aiheesta kuin aiheesta.

Vaikka en ole kyseistä suunnitelmaa toteuttanut (vielä) aivan sellaisenaan, olen juontajan työssäni saanut tehdä plääniä todeksi hieman eri tavalla.

Olen juontanut vuosien varrella erilaisia tapahtumia, messuja, bileitä ja podcasteja niin suomeksi kuin englanniksi, livenä ja etänä. Olen utelias ja ikuisen oppimisen suuri puolestapuhuja, minkä takia juonto- ja haastattelutyöt ovat erityisen palkitsevia myös minulle itselleni.

Olen juontajana selkeä, positiivinen ja erityisen hyvä innostamaan ja osallistamaan yleisöä, mikä takaa estradille saapuvalle puhujalle mainion lähtökohdan aloittaa tähtihetkensä. Ota yhteyttä ja jutellaan, olisinko just oikea juontaja teidän tilaisuuteen!

 

 

TEKin Teemaillat: Epicenter, Helsinki 2023

Olen ilokseni saanut juontaa Tekniikan akateemisten teemailtoja Epicenterissä Helsingissä. Tässä kuvassa esittelen illan puhujan, elokuvaohjaaja Klaus Härön.

Talk The Talk - finaali, Savoy-teatteri

Toimin kuusi vuotta Slushista ponnistaneen puhujavalmennusohjelman toisena päävalmentajana. Ohjelma huipentui joka vuosi lopputapahtumaan, jossa valmennettavat debytoivat puhujina suurella lavalla. Tässä kuvassa juonnan lopputapahtuman toisen päävalmentajan, kirjailija Joonas Konstigin kanssa.

Finlandia-palkintojenjako 2021. YLE, Ravintola Töölö

Sain kunnian lukea otteet kaikkien kategorioiden ehdokkaiden teoksista palkintojenjakotilaisuudessa. Kuvassa näet mukavan työpisteeni tilaisuudessa.

Elinasta sanottua

Meille on tärkeää, että juontaja osaa muodostaa dialogia yleisön ja puhuijen välille. Elina osaa nostaa kiinnostavia kulmia esiintyjien puheenvuoroista ja kannattelee taitavasti tunnelmaa aina päivän ensimmäisestä puhujasta illan viimeiseen. Tapahtuman järjestäjänä arvostan, että voin huoletta jättää lavan ammattilaisen haltuun!

Reetta Eerikäinen, Contact Forum