Elina näyttelijänä

Vuonna 2014 toteutin 15-vuotiaan Elinan unelman: näyttelin ja lauloin naispääroolin Helsingin Kaupunginteatterin päänäyttämöllä Tarzan-musikaalin Janena. Jännitin ensi-iltaa aivan hulluna. Mutta kun (kirjaimellisesti) kiipesin lavalle yleisön eteen, istuin etunäyttämölle ja lauloin ensimmäisen lauseen: “Tää hetki täyttää kaikki toiveet, kauan odottaa mä sain”, oli jännitys tipotiessään. Oli vain se hetki. Hetki jolloin unelmani täyttyi.

Niin, toteutin suurimman ammatillisen unelmani 32-vuotiaana. Itse asiassa syy, miksi hakeuduin aikanaan näyttelijänopintoihin Teatterikorkeakouluun, oli se, että halusin tehdä musiikkiteatteria isoilla lavoilla. Ja suurimman unelmani toteuduttua mietinkin, mitä seuraavaksi?

Vuosien varrella olenkin sitten saanut tehdä monenlaista: puhenäytelmiä, lisää musikaaleja ja musiikkiteatteria, improvisaatioteatteria, kameratöitä, mainoksia ja kasapäin äänitöitä.

Jos nyt pitäisi valita se suurin unelma tai rakkain laji, en osaisi vastata, sillä tämän hetken Elinan mielestä näyttelijäntyössä parasta on nimenomaan monipuolisuus ja vaihtelevuus. Jokainen proggis, jengi ja päivä tuo mukanaan oman maailmansa. Mikään ei voita ihmisten kohtaamista, yhdessä tekemistä ja ihmismielen tutkimista jokaisesta mahdollisesta näkökulmasta.

Voin rehellisesti sanoa, että olen löytänyt itselleni maailman parhaan työn: vastustamattoman sekoituksen aktiivista tekemistä, naurua, viiltävää analyysiä ja syvällisiä oivalluksia. Tehdäänkö joku proggis yhdessä?

 

 

Frendit Musikaaliparodia (Monica), Aleksanterin Teatteri, ohj. Olka Horila, 2023

Tämä produktio on opettanut minulle aivan uusia asioita näyttelijäntyöstä. Miten rakentaa rooli, kun joku toinen on rakentanut sen jo aiemmin ja tehnyt siitä vieläpä ikonisen? Ah miten paljon olen oppinut tästä työstä ja voi miten hauskaa meillä on ollut tätä tehdessä! Ja hei, esitykset jatkuvat tammikuussa 2024, tervetuloa!

Sylvia (Sylvia), Helsingin Kaupunginteatteri, ohj. Kari rentola, 2016

Tämä oli valtava haaste, jonka otin ilolla vastaan. Näytelmä on aikuisten komedia, jossa päähahmo Sylvia on koira, mutta twistillä tietysti! Sylvian hahmon kehonkieli oli puoliksi koiran, puoliksi ihmisen. Muutaman kirjan koirista sain lukea, että löysin oikeat maneerit! En muuten ole ikinä ollut niin hyvässä fyysisessä kunnossa, kuin tätä roolia tehdessäni.

Tarzan-musikaali (Jane), Helsingin kaupunginteatteri, ohj. Kari Rentola, 2014

Tämä produktio toteutti siihenastisen elämäni suurimman ammattillisen unelman, naispääroolin Helsingin suurella näyttämöllä. Tämä työ tulee ikuisesti pysymään spesiaalipaikalla sydämessäni.